+ rumah anda + submit entry anda + banner kongsi
SUBMIT URL

TITLE:
BACKLINK:
DESCRIPTION:
CATEGORY:


Freedback Submission (♥ MESTI BACA!!! (Nabi Muhammad s.a.w dihari Akhirat) ♥)

TITLE: ♥ MESTI BACA!!! (Nabi Muhammad s.a.w dihari Akhirat) ♥

BACKLINK: http://iluvislamz.blogspot.com/2011/09/mesti-baca-nabi-muhammad-saw-dihari.html

DESCRIPTION: Rasulullah SAW Menangis Ketika Di Padang Mahsyar
.ari Usman bin Affan bin Dahaak bin Muzahim daripada Abbas ra, bapa saudara Rasulullah SAW dari Rasulullah SAW telah bersabda, yang bermaksud:
"Aku adalah orang (manusia) yang paling awal dibangkitkan dari kubur (bumi) pada hari kiamat yang tiada kebanggaan. Bagiku ada syafaat pada hari kiamat yang tiada kemegahan. Bendera pujian di tanganku dan nabi-nabi keseluruhannya berada di bawah benderaku. Umatku adalah umat yang terbaik. Mereka adalah umat yang pertama dihisab sebelum umat yang lain. Ketika mereka bangkit dari kubur, mereka akan mengibas (membuang) tanah yang ada di atas kepala mereka. Mereka semua akan berkata: "Kami bersaksi bahawa tiada Tuhan melainkan Allah dan kami bersaksi bahawa Muhammad itu Rasulullah. Inilah yang telah dijanjikan oleh Allah Taala serta dibenarkan oleh para rasul." Ibnu Abbas ra berkata: "Orang yang pertama dibangkitkan dari kubur di hari kiamat ialah Muhammad SAW. Jibril as akan datang kepadanya bersama seekor Buraq. Israfil pula datang dengan membawa bersama bendera dan mahkota. Izrail pula datang dengan membawa bersamanya pakaian-pakaian syurga." baca selanjutnya!!!

CATEGORY: Keagamaan


--
Referrer: http://kakipingblog.blogspot.com/Loved the Freedback Submission (♥ MESTI BACA!!! (Nabi Muhammad s.a.w dihari Akhirat) ♥)? Then Show the Love & Comments